Vakantiehuisje     De Koekoek     Veluwe

 

   

 

 

<<  Terug naar vakantie huisjes

Omschrijving

Op 2 hectare eigen natuurbos ligt geheel vrij op de Veluwe het boshuis "de Koekoek". Een comfortabel stenen familiehuis, geschikt voor 6 volwassen personen en voorzien van alle gemakken, waaronder centrale verwarming.
Er is een woonkamer met open haard, een keuken met gasfornuis en koelkast. Er zijn drie slaapkamers met elk twee goede bedden (afm.90x200) en eenpersoonsdekbedden. Het huis heeft twee badkamers, twee wc's en een wasmachine.

 

Tarieven

De prijzen zijn van € 450,- tot € 700,- per week (inclusief gas, water en licht) afhankelijk van de te huren periode. Voor langere periodes: prijs in overleg.

Schoonmaakkosten bedragen € 50,-. Linnengoed dient men zelf mee te brengen.

 

 

Omgeving


Rondom het huis heeft men vrije uitloop op eigen grond, een uniek natuurbos vol vogels en eekhoorns. Kinderen kunnen hier hun eigen hut bouwen. Het terrein grenst aan de noordkant aan het grote Speulder- en Sprielderbos (1600ha) van Staatsbosbeheer. Het huis ligt op loopafstand van het dorp Garderen (1,5 km) en het gehuchtje Drie met zijn restaurant- pannenkoekhuis (3 km).
 

 

Het terrein


Dit bijzondere landhuisje dat nu voor een korte periode “van u” is, staat op een stukje grond van 2 hectare. Dit beheren wij als een echt stukje natuur - als echt bos. Alles wat er groeit, keert terug in de kringloop. Er zijn dode bomen en struiken, omvallende en scheve bomen, maar daarnaast ook kleine stukjes open bos als idyllische bosweides. Het bos wordt door ons open gehouden door te kappen en bomen om te trekken of te ringen. Dat alles is nodig omdat het bos, vanzelf – zonder de natuurlijke grote grazers, als edelherten, runderen, paarden, wisenten en wilde zwijnen - tč dicht zou groeien. Hoewel dat een contradictio lijkt, verdwijnt door de afwezigheid van die grote dieren de ondergroei. Heeft u die mooie natuurlijke wortelkluiten met de bijbehorende plantengroei ook gezien? Let u ook eens op hoe wij op 1 of 2 meter hoogte aan het snoeien zijn. We snoeien ‘als een wisent’ waardoor bijzondere boomvormen ontstaan en het bos geen gesloten kroonlaag kan krijgen.

 

Als u meer wilt lezen over de achtergrond van het beheer staat er in de boekenkast het boek: ‘Natuurbos in Nederland, een uitdaging’.
 

 

 

Reservering en informatie


Mia van der Lans

06 24 544652

 

 

 

 


 

 

 

Boshuis de Koekoek,  Tel: 06-24544652