met een sjabloon van: R.L.

zomervogel
stock
stock
Aanvullende informatie
Kom overnachten in onze trekkershut De Ben!
Drenthe ontdekken? Drenthe heeft prachtige landschappen met oude dorpen en karakteristieke boerderijen. In de directe omgeving van De Ben kunt u volop kennismaken met de mooie natuur en het waardevolle cultureel erfgoed. Op een steenworp afstand is de Drentse schoonheid te voet, per fiets, te paard of per auto te verkennen. Het is dan goed overnachten in onze tweepersoons stenen trekkershut De Ben. De Ben ligt pal naast de Hoeve Benkoelen in het dorpje Rhee bij Assen. Rhee bevindt zich op slechts tien kilometer afstand fietsen van het Nationaal Park Stroomdallandschap Drentsche Aa, een van de mooiste streken in Nederland om te fietsen. Wij hopen u te mogen verwelkomen in De Ben.

DSC_0059.JPG

Omschrijving
Onze stenen trekkershut/vakantiehuisje De Ben staat op het erf van de Benkoelen Hoeve. Dit is een statige in 1850 gebouwde Groninger boerderij op het Drentse land. Dat was in de tijd van de eerste ontginningen van de toenmalige uitgestrekte heidevelden. Het erf en weiland worden sinds 1997 ecologisch beheerd. Wij houden oerrunderen, wilde zwijnen, Hollandse landgeiten en vrij levende Drentse kippen. U verblijft tussen bijzondere vogels en zeldzame planten.

Het huisje is 8 x 4 meter groot en heeft een gedeeltelijk afgescheiden slaapgedeelte met twee goede houten eenpersoonsbedden. Verder is er een keukenblok, een eettafel met stoelen en een zitje. Het huisje is volledig ingericht. Voor kille avonden is er verwarming.

Het huisje is ingericht voor twee volwassen personen met eventueel een kind. Er wordt niet gerookt en huisdieren zijn niet toegestaan. Wij vinden het leuk als u met pony of paard, al of niet met (huif)kar komt. Er is alle gelegenheid om het paard te weiden of te stallen.

Keuken
Het keukengedeelte bevat een aanrecht met stromend (koud) water, koelkast, 4-pits gasstel, waterkoker, pannen, eetgerei, koffiezetapparaat en wekkerradio.

Boekenkastje

Literatuur, determinatiewerken flora en fauna, fiets- en wandelroutes alsmede folders over de omgeving.

Slapen

U dient zelf een slaapzak of lakens en dekbed mee te nemen. Tegen meerprijs echter zijn er dekbedden beschikbaar. Per bed zijn standaard een onderlaken en een kussen aanwezig.

Douche

Een warme douche en toilet bevinden zich in de 'deel' van de Hoeve, pal tegenover De Ben.

LL-20070401-21088

Natuur en milieu
Bij ons staan natuur en milieu voorop. We geven u enkele voorbeelden. Zo wordt er niet in de bermen geparkeerd. De verharding is er voor de auto’s en alle grond is voor de planten en de dieren. Dat betekent niet alleen geen peuken, papier of plastic op de grond, maar ook dat er bijzondere planten op het pad kunnen kiemen en we daarom het pad soms om moeten leggen. Nu denkt u misschien wat raar, maar het zal u straks best meevallen. Er zijn bijvoorbeeld planten waar je zelfs op moet staan, anders doen ze het niet. Andere planten kiemen alleen als je de grond verstoort. Ook dat hoort bij menselijk gebruik. Als je de juiste intensiteit van gebruik en beheer en afwisseling toepast, gedijen planten en dieren optimaal samen met ons mensen. U zult het zelf zien, met een beetje moeite leven we tussen een grote diversiteit aan planten en dieren.

Omgeving
Tussen Groningen en Assen ligt onze boerderij. Het is de streek van het gehuchtje Rhee met Ubbena en Zeijen. Hier kunt u goed wandelen, Nordic Walken, fietsen en paardrijden. De knapzakroute loopt hier langs. Het karakteristieke dorpje Zeijen is bekend door zijn grote es met rondom de Zeijerstrubben. Onze boerderij ligt op ongeveer tien kilometer afstand van het hart van het Stroomdallandschap Drentsche Aa. Dit nieuwe Nationale Park is een oud cultuurlandschap met een natuurlijk meanderende beek, omgeven door weilandjes en akkers, afgewisseld met heide, moeras, zandverstuivingen en houtwallen. Hier ligt het grote heidegebied het Balloërveld, met fiets en wandelroutes en de Gasterense Duinen, een gevarieerd schraal gras- en heideveld, met begrazing door Schotse Hooglandrunderen. Natuurlijk zijn er ook verschillende Hunebedden.

Iets verder ligt het Fochteloërveen, een hoogveengebied met de recente vestiging van een paartje broedende kraanvogels. Bij het Fochteloërveen ligt Veenhuizen met het gevangenismuseum. Er zijn in Noord-Drenthe veel mooie typische Drentse dorpen met brinken, als Vries, Zuidlaren, Anderen, Gasteren, Taarlo, Loon, Rolde en Norg. En natuurlijk is er de provinciehoofdstad Assen, met het Drents museum, het Militairmuseum en het Draaiorgelmuseum. In het Asserbos ligt nog een stukje oud oerwoudachtig bos. Dergelijk bos is in heel Drenthe zeldzaam.

Ten noorden van Rhee ligt Eelde met het Museum de Buitenplaats. Dit bijzondere museum is gespecialiseerd in figuratieve kunst. Het gebouw heeft een mooie organische bouw en een bijzondere tuin. U kunt ook een uitstapje maken naar de dierentuin in Emmen, of naar het museumdorp Orvelte. Een golfbaan ligt op enkele kilometers afstand van Rhee.

Verdere informatie kunt u tijdens uw verblijf bij ons verkrijgen. We staan u graag bij opdat u de mooiste plekjes vindt en alle achtergrondinformatie.

Tarieven
Voor- en naseizoen
20 Euro per nacht voor 1 persoon, of 35 euro per nacht voor 2 personen (tot 1 juli en na 1 september).

Hoogseizoen
25 Euro per nacht voor 1 persoon of 45 euro per nacht voor 2 personen ( van 1 juli tot 1 september).

Extra persoon
10 Euro. Voor langere perioden: prijs in overleg

Paard
Een paard, al of niet met (huif)kar is 10 euro,

Schoon opleveren
Het is mogelijk om na afloop het huisje zelf schoon te maken. U kunt het echter ook laten schoonmaken voor 10 euro. De prijs voor de eventuele dekbedden, bedden- en keukenlinnen bedragen 5 euro per persoon.

Aankomst en vertrek
Een weekend loopt van vrijdagavond tot maandag en omvat 3 nachten. Een midweek loopt van maandag tot vrijdag en heeft 4 nachten. Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek vóór 11.00 uur